A németországi Freudenbergben a helyi közösség felelőssége a városban keletkező hulladék eltávolítása. Egy európai pályázati folyamat részeként a város az 1. ajánlat ügyfeleként és pályázati irodájaként ítélte oda a nem újrahasznosítható hulladék, a biológiai úton lebomló hulladék, a kötegelt hulladék és használt papír összegyűjtését, beleértve az újrahasznosítást is. Ez az ajánlat a konténerek leltározására és cseréjére vonatkozó szolgáltatását is tartalmazta. A 2. ajánlatban szolgáltatásaink hatóköre a konténerek biztosítására és elosztására terjedt ki.

Freudenberg

Ország: Németország
Régió: Észak-Rajna-Vesztfália
18 556 lakos
Weboldal: www.freudenberg-stadt.de
Kapcsolattartó: Mr Stockhausen

A feladat

waste container

A konténerek biztosítását két szolgáltatáscsomagban határoztuk meg. Az I. szolgáltatáscsomag körülbelül 20 000, műanyagból készült konténer biztosítását tartalmazza, beleértve egy válaszjeladót is. A konténerspecifikációk a 80 literes, a 120 literes, a 240 literes és az 1100 literes méretre terjedtek ki a következő kialakításokban:

  • Nem újrahasznosítható hulladék tárolására szolgáló konténerek antracit színű testtel és antracit vagy vörös fedéllel
  • Biológiai úton lebomló hulladék tárolására szolgáló konténerek antracit színű testtel és halványkék fedéllel
  • Használt papír tárolására szolgáló konténerek antracit színű testtel és égszínkék fedéllel

A konténer minőségét a DIN EN 840 szabvány és a kapcsolódó RAL – GZ 951/1 RAL minőségbiztosítási jel határozta meg. A BDE formátumú, 134,2 kHz-es „csak olvasható” beszerelendő válaszjeladó lehetővé teszi a konténerek egyedi és hamisításbiztos azonosítását.

A II. szolgáltatáscsomag a konténerek elosztását és a helyszínek kijelölését határozta meg. Előzetesen az összes háztartást és üzletet levélben értesítettük az új rendszerről. Ezzel egy időben levelezőlapos felmérést is végeztünk a jövőbeni konténerigényekkel kapcsolatban, amelyet egy belső fejlesztésű és elosztás kezelésére alkalmas szoftveres megoldással követtünk nyomon.

Ajánlat

A megadott teljesítménybeli feltételek keretében Freudenberg városának 100%-osan új anyagból készült, a RAL – GZ 951/1 magas minőségi szabványainak megfelelő konténerek használatát javasoltuk. Ezenkívül a GMT eXtra innovatív konténergeneráció használatát ajánlottuk az új és könnyen használható „ergolid” fedélrendszerrel. A testreszabott dombornyomott minták mellett a konténerek testére meleg dombornyomással egyedi minta – Freudenberg város címere került (lásd a képet).

Megvalósítás

A megvalósítás három fázisból állt, amelyek közvetlenül egymást követték. A népszerűsítés 5 hónappal a kiszállítási dátum előtt kezdődött, amelynek keretében felmérés készült a lakosok körében, ezt pedig az adatok értékelése követte. A konténerek a kiszállítással párhuzamosan készültek el, vagyis a kiszállítás az ügyfél által meghatározott 6 héten belül befejeződött.

Eredmény

A hulladék „eltávolításáról” szóló szerződés megkötése a lakók és közösségek alapvető igénye. Freudenbergben módot kerestek a hulladék és az újrahasznosítható anyagok egymástól elkülönülő, hatékony gyűjtésére, és az anyagok újrahasznosítására. A korábban használt „lakosságnak megfelelő mércét” „konténermérce” cserélte le. A fizetendő díjak egyenlőbb elosztása mellett jelentősen csökkent a díjak feldolgozásának adminisztratív terhe. A konténerméret kiválasztásával a lakosoknak lehetőségük van a hulladékkal kapcsolatban felmerülő költségek jelentős csökkentésére.

Információkérés és konzultáció
Információkérés és konzultáció

Hívjon minket a következő számon:

(+36) 24/ 50 11 11

Segítünk Önnek!

... vagy küldhet e-mail-t is nekünk

Többutas gyűjtőrendszerek a gyakorlatban
Többutas gyűjtőrendszerek a gyakorlatban
  • Freudenberg>>

Select country

Close