Az innovatív 3D-MATRIX Solution® koncepcióval az SSI Schäfer egy rendkívül dinamikus rendszermegoldást kínál raktározáshoz és komissiózáshoz: a dobozoktól, kartonoktól, tálcáktól kezdve, a tárolótálcákon át, egészen a palettákig. Az egyedülálló kombinálhatóság magas fokú flexibilitást és jövőbe mutató skálázhatóságot tesz lehetővé.

3D-MATRIX Solution®: Raktározás, puffertárolás és szállítási sorrendbe rendezés egyetlen rendszerben

Előnyök:

  • A rendszerkoncepció alkalmazható mind egyedi cikkek, mind pedig tárolótálcák és paletták esetében
  • A szállítósezközök raktáron belüli, X-, Y- és Z-irányban történő mozgás közben következetesen elkülönítve és párhuzamosan dolgoznak
  • Előzetes puffertárolás a transzferhelyeken
  • A megrendelések teljes szállítási sorrendbe rendezése
  • A raktári rendszer hossza, szélessége és magassága rugalmasan bővíthető
  • Állandó hozzáférés a raktáron levő cikkekhez egyforma teljesítmény mellett
  • A raktáron levő cikkek ABC-besorolása nem szükséges
  • Egyszerű hozzáférés folyamatos üzem mellett megkönnyíti a karbantartást
  • Dinamika korlátozások nélkül

Hagyományos raktárak problémái

A hagyományos rendszerekben rendszerint a folyosók elülső oldalán (X tengely) történik a kitárolás. A szállítópálya szintjéhez vezető függőleges utat az Y tengelyen felrakógépek vagy liftek valósítják meg. A tárolóhelyekhez (Z tengely) való közvetlen hozzáférést egy felrakógép vagy kiszolgálókocsi teherfelvevő eszköze biztosítja. A tárolóhelyekről kivett egységek állványkiszolgáló járművek segítségével kerülnek a szállítópályára vagy az úgynevezett transzferhelyekre. A raktár teljes anyagáramlása ezen a kevés kitárolási ponton és alkotóelemen fut össze. Ezáltal a rendszerdinamikát korlátozzák a transzferhelyek, valamint a liftek teljesítménye és a szállítópálya-hurkok.

3D-MATRIX Solution® működése és alkotóelemei

Az alkalmazott szállítóeszközök raktáron belüli X, Y és Z irányban történő mozgás közben következetesen elkülönítve és párhuzamosan dolgoznak. A tárolóládák, tárolótálcák és raklapok rendszerkoncepciója különböző kiszolgálókocsis rendszereket használ. Az igényelt rakodóegységeket a transzferhelyeken beállítják a lifthez, és ideiglenesen tárolják. A liftek transzferhelyekhez való egyedi hozzáférése lehetővé teszi a sorrendbe rendezést, a kitárolás, illetve a terhelésfüggő betárolást. A konfigurálható komissiózó és kiszállítási helyek ezzel az elrendezéssel közel tetszőleges számban egyedileg csatlakoztathatók és sorba rendezve elküldhetők. A kitárolások így csoportosítás nélkül és külön a csatlakoztatott munkaállomásnál végrehajthatók. Ezzel a raktári rendszer hossza, szélessége és magassága rugalmasan bővíthető – anélkül, hogy a teljes rendszer funkciója megváltozna.

A korlátlan hozzáférés folyamatos üzem mellett is lehetővé válik, ami a karbantartási tevékenységeket jelentősen leegyszerűsíti. A megvalósítási lépések ezenkívül könnyen beilleszthetők a már meglévő raktárirányító rendszer IT-infrastruktúrájába. Továbbá a 3D-MATRIX Solution koncepció segítségével a raktárrendszer átveszi a teljes szállítási sorrendbe rendezést. Az SSI Schäfer kiszolgálókocsik férnek leginkább hozzá a tárolóhelyekhez, valamint a liftek rugalmas száma növeli a transzferhelyek számát. Így nemcsak a raktári gépek és komissiózó munkaállomás összekapcsolása történik meg, hanem megközelítőleg egy óra hosszú, előzetes puffertárolás is létre jön. A megrendelési és termékszerkezet egyensúlyhiánya ezáltal kiegyenlítődik. További kérdései vannak?

Szaktanácsadó kollégáink szívesen állnak rendelkezésére. Forduljon hozzánk bizalommal!

Tároló- és szállítódobozok, kartonok, rakattálcák, tárolótálcák és Euro-paletták raktározása és komissiózása
Információkérés és konzultáció
Információkérés és konzultáció

Hívjon minket a következő számon:

(+36) 24/ 50 11 11

Segítünk Önnek!

... vagy küldhet e-mail-t is nekünk

Brosúrák letöltése

Select country

Close