Németország Westerwald régiójában 2008 ősze óta gyártanak szélerőműveket egy Liebenscheid nevű kis faluban. A közvetlenül a regionális Siegerland repülőtérnél, a BAB 45 autópályától néhány kilométerre található Fuhrländer AG, Waigandshain új gyártási helyszínre és új adminisztratív központba költözött néhány hónappal ezelőtt. A független, anyavállalattal nem rendelkező cég egyike a nyolc, nemzetközi szélerőmű-gyártónak. A vállalat egy másik fő jellemzője: Integrált megközelítés, amely nem csupán a környezetbarát termékválasztékra terjed ki, hanem a gyártási feltételekre és a gyártási környezetre is.

„Modern, kihívást jelentő üzleti ágazatban működünk. Az új termelési és adminisztratív központunk kialakításának, berendezésének és légkörének ezért ennek megfelelő jellemzőkkel kell rendelkezniük ahhoz, hogy kényelmes munkakörnyezetet és légkört alakítsanak ki.”

Joachim Fuhrländer, a Fuhrländer AG ügyvezető igazgatója

Az SSI SCHÄFER nyerte el a gyártócsarnok és az adminisztrációs épület irodáinak, valamint az új raklap- és kisalkatrészraktár-rendszer megfelelő felszerelésére szóló szerződést.

A Fuhrländer AG új adminisztrációs épületében 130 munkaállomást szereltek fel modern irodabútorral. A kihívást jelentő általános kialakítást egyedileg tervezett szabványos rendszerekkel és intelligens egyéni gyártással valósították meg. A Fuhrländer gyártócsarnokának raktárához biztosított polcrendszerekkel és összetevőkkel együtt egy átfogó, teljes megoldás valósult meg.

Nem mindennapi projekt volt az SSI SCHÄFER számára. A Fuhrländer vállalatnak különleges elképzelései voltak, és Rudolf Sauerland építészt bízták meg, aki a magas fokú esztétikai igénnyel tervezte meg az épületet és a belső kivitelezést. A számos egyedi berendezés (például testreszabott szekrényfal a vállalat látogatótermében, illetve a pult és szekrény az adminisztrációs épület fogadóterületén) mellett, ez különösen az SSI SCHÄFER által legyártandó és szállítandó bútorokra vonatkozott.

Az építész, a vállalat és az SSI SCHÄFER közötti intenzív megbeszélések során körültekintően megtervezték a helyiségek felszerelését, és kiválasztották a megfelelő modelleket az SSI SCHÄFER irodai berendezés katalógusából. Végül az alkotóelemek látványelemeit az építész által elképzelt kialakításhoz igazították, és összhangba hozták azokat a berendezések egyéni részleteivel.

Az ügyféllel való tervezés és egyeztetés egy hónapig tartott, hat hétig tartott az elemek legyártása, és egy hétig az összeállításuk.

„Minden munkaállomást ugyanannyi és ugyanolyan rendszerű, funkcionális irodabútorral szereltünk fel. Ennek egyik oka az volt, hogy az alkalmazottak kiismerjék magát az egyes munkaállomásokon. Másrészt, tudatosan el akartuk kerülni, hogy az egyes munkaállomásokon jobbak vagy rosszabbak legyenek a többinél a berendezések tekintetében, és összhangban legyenek a vállalati hierarchiával.

Liebenscheidben a vezetőségtől a kézbesítő dolgozókig ugyanaz az SSI SCHÄFER irodabútor biztosítja a modern munkaállomások optimális funkcionális berendezését.

Az asztalok a Planova 2500 szisztematizált választékból választotta a vállalat. Ezenkívül munkaasztalokat rendeltek kerek munkalappal, amelyen 45 fokos sarokegység biztosítja a további elemek csatlakoztatási lehetőségét. A további jellemzők (például a számítógép nyomtatójának elhelyezésére szolgáló polc vagy a munkalap alatt elvezetett rugalmas kábelcsatornák) biztosítják, hogy az asztalrendszer megfeleljen az EU a munkavédelemre és a képernyővel rendelkező munkaterületekre vonatkozó előírásainak, és változatos felhasználási lehetőségeket nyissanak meg. Az öt kisebb tárgyaló- és konferenciaterem asztalsorai a Plantec/ST17 sorozatból modelljeiből állnak. Egy másik különlegesség a rejtett konnektorok. A legnagyobb tanácsterem testreszabott asztalai is ilyen süllyesztett konnektorokkal rendelkeznek. A felhasználástól függően 38 - 60 fős csoportok esetén használható. Ezenkívül két integrált projektor található még a helyiség mennyezetén.

Ügyfelünk, a Fuhrländer összegzése:

„A kialakítás és a projekt megvalósítása, valamint az SSI SCHÄFER szabványos irodabútorainak megjelenése és minősége volt a döntő tényező a szerződés odaítélésekor.”

Információkérés és konzultáció
Információkérés és konzultáció

Hívjon minket a következő számon:

(+36) 24/ 50 11 11

Segítünk Önnek!

... vagy küldhet e-mail-t is nekünk

  • Konferenztische mit versenkbaren Steckdosen
  • Arbeitsplätze bei Fuhrländer AG
  • Büromöbel von SSI SCHÄFER

Select country

Close